Menu

Mire figyeljek a tervezésnél?

Tudod a méretét, eldöntötted, hogy álló, vagy fekvő lesz a névjegykártyád, már azt is összeírtad - olvashatóan - hogy milyen adatok kerülnek fel rá, jöhet a tervezés. Ha nincs még semmi kézzelfoghatód, de van már elképzelésed arról, hogyan is nézzen ki, az a legjobb, ha az elképzelésedhez hasonló képeket, vagy névjegykártyákat gyűjtesz össze, vagy egyszerűen felskicceled egy darab papírra, hogy mit hova is szeretnél elhelyezni.

A legjobb, ha azt is eldöntöd, hogy milyen legyen a végeredmény. Lehet, hogy meglepő, de egy nyomdai terméknek, így egy névjegykártyának is van üzenete, a rá- vagy beleírt információkon kívül. Szóval lehet elegáns, vagy vicces, harsány, hivalkodó, praktikus, visszafogott és még sokféle egy névjegykártya, de nem árt, ha meghatározod előre, hogy milyet szeretnél.

Ha kijelölted a fő csapásirányt (pl.: legyen elegáns a névjegykártya), akkor jöhet a szín(ek) kiválasztása. Ezt alapvetően meg fogja határozni a már rendelkezésre álló logó, hiszen ehhez kell majd (már ha egyáltalán ezen kívül színeket fogsz használni) a többi színnek igazodni. A betűk általában annál inkább olvashatóak, minél nagyobbak és minél nagyobb kontraszt van a hordozó felület (jelen esetben a papír) és a betű színe között. Nem érdemes nagyon pici méretű és például halvány rózsaszín betűt használni fehér papíron, mert nehezen lesz olvasható. A színek kiválasztásakor érdemes figyelembe venni azt is hogy használni akarsz-e valamilyen képet, vagy háttérképet (alnyomatot).

Ha van olyan kép, amit szeretnél a névjegykártyán látni, akkor az is nagyon sok mindent meghatároz. Ne felejtsd el, a képnek viszonylag nagynak és jó minőségűnek kell lennie, hogy használhasd, nem beszélve arról, hogy egy, a netről letöltött képet a szerzői jogok miatt egyáltalán nem biztos, hogy csak úgy kinyomtathatsz. A kép méretének legalább akkorának kell lennie, mint a névjegykártyának, a képfájl formátumának jpg, vagy tiff kiterjesztésűnek, a kép felbontásának pedig 300 dpi-nek.

A szín és a kép kiválasztása, (vagy éppen a kép használatának elvetése után) jöhet a betűtípus kiválasztása. A "betűkhöz való értés" egy külön szakma, mi mindenféle tipográfiai szakzsargont mellőzve, egyszerű ténymegállapításra szorítkozunk: a betűtípus alapvetően képes meghatározni egy nyomat stílusát.

Ha saját magad kívánod megtervezni a névjegykártyádat, akkor ezeken a lépéseken mindenképpen juss tovább. Ha van türelmed és kedved, akkor nyugodtan próbálkozz saját magad, ha nem akarsz a tervezéssel időt tölteni, bízd azt ránk!

  • Megjelent: 1853 alkalommal
Milyen formátumú anyagot küldj? Tanácsok itt

Kedvenc közösségi oldalaink

Szolgáltatások

Digitális nyomtatás, kötészet, fóliázás, laminálás
Grafikai tervezés, weboldal készítés, kezelés
Meghívó, szórólap, prospektus készítés
Könyv, dosszié, diplomamunka nyomtatás

Elérhetőségek

2120 Dunakeszi, Fő út 129.
Telefon: +36 20 448 9856
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nyitva tartás: H-P: 09:00-17:00

Térkép - Megközelíthetőség

Térkép - MegközelíthetőségKattints a térképre, hogy megnézhesd nagyobb méretben!